Via via kreeg ik de vraag om een cadeau te maken voor een bruiloft. Na overleg met de opdrachtgevers kozen we voor een beeldje van keramiek omdat brons te kostbaar zou worden. Voor zo’n gelegenheid wil je dan toch iets speciaals en heel persoonlijks. De bruidegom speelt piano en de bruid danst klassiek ballet, en dat wilden we dan samen verwerken in het cadeau. Het idee ontstond om een ballerina te maken dansend op een toetsenbord. Omdat ik graag verschillende materialen verwerk in één object zou de ballerina van papierklei gemaakt worden omdat hiermee gedetailleerder en fijner gewerkt kan worden. Het toetsenbord van gefused en geslumpt glas. Met dit idee werd ingestemd en ik ging aan de slag. Er was nogal wat tijdsdruk dus dat maakte het extra spannend. Tijdens het maken kwamen de opdrachtgevers 2 keer kijken om het uiteindelijk naar tevredenheid te komen ophalen, 3 dagen vóór de bruiloft!