Van 7 september tot en met 2 november 2017 vertrok ik elke donderdagavond naar Grathem om bij bronsgieterij Custers te leren hoe er van een bestaand beeld een mal kan worden gemaakt om er zo meerdere afgietsels van te maken. Hiervoor nam ik de bronzen kop van mijn hond mee die ik dat zelfde jaar in brons had gemaakt. Deze had ik ook bij Custers laten gieten en laten patineren.
Mijn wens om de hondenkop ook nog eens in glas te kunnen laten gieten zou door zo’n mal ook mogelijk zijn.
De cursus was erg leerrijk, gezellig en het resultaat was dat ik op 2 november niet alleen een kop in brons en wit gepatineerd mee naar huis kon nemen maar er ook een bronzen kop in bruin was. Deze kop werd niet gepatineerd maar had een mooie rood/bruine kleur omdat de kop na het gieten vrij snel en heet uit de mal was gehaald waardoor deze mooie kleur. Met een zweem van wit afkomstig van de mal leek het net een wolvenvacht.