Op zondag 23 september wordt bij bronsgieter Custers te Grathem weer een open dag georganiseerd. Als deelnemer van de cursus “mallen maken” daar, einde 2017, mag ik ook beelden exposeren. Natuurlijk zijn er dan de 2 bronzen koppen van de hond te zien, waarvan er een is gegoten van de mal gemaakt tijdens de cursus. En als het nog lukt ook een glazen kop, gegoten van het was model uit de mal. Ook de grote bronzen pauw met de ogen van glas in de staart, gegoten en mooi gepatineerd bij deze gieter. Verder nog wat glasobjecten, beelden van keramiek, veelal gecombineerd met ander materiaal.

Op deze open dag kunt u kennismaken met het hele proces van het ontstaan van een bronzen beeld, van was naar het eind resultaat. Een aanrader!

 

de kleur van de witte kop was door het maken van de mal iets beschadigd en wordt nu wat bijgekleurd