Symbool-web2
facebook twitter linkedin 
Nieuwsbrief 16 atelier Creatuurtje
Beste vrienden, kennissen en cursisten,
Er staat weer wat op stapel bij mijn atelier dat ik graag via deze nieuwsbrief kenbaar wil maken.
Tijdens de jaarlijkse straatmarkt in Tervoorst, exposeren mijn cursisten hun werk op het terrein achter het atelier. In 2017 vond dit ook plaats en was het een succes, voor herhaling vatbaar dus.
Als u benieuwd bent wat er zoal wordt gemaakt, kom dan op zondag 8 september tussen 10 en 17 uur eens kijken, Voorsterstraat 90b,6361 EW Nuth (Tervoorst).
Ook eigen werk is in het atelier te bekijken en is net als het werk van mijn cursisten te koop.
Cursist Bibi trots achter haar zeer grappige creaties in 2017
Op zondag 15 september is Open Monumentendag. Thema van die dag is: "Plekken van Plezier".
Deze omschrijving past zeker bij mijn atelier. Al vele jaren wordt er door jong en oud met veel plezier met diverse materialen gewerkt en creativiteit gestimuleerd. Daarom is tijdens Open Monumentendag het atelier open tussen 10 en 17 uur. Cursisten zijn dan creatief bezig en geven u graag uitleg waar zij mee bezig zijn. Of zelf een materiaal uit proberen? Dat is mogelijk onder het genot van een kopje koffie of thee.

In september zijn er verder 3 viltdagen gepland. Er worden zijden sjaals en vilten keien gemaakt. Helaas zijn deze dagen al vol. Maar spreekt u dit ook aan, informeer dan wat verdere mogelijkheden zijn. Ook leuk om te doen als vriendinnen-/zussen-/teambuilding-uitje!

Begin dit jaar mocht ik samen met Armand Naebers een groepje cliënten van de Caritas Betriebs und Werkstätten GmbH & Städterregion-Achen begeleiden in het maken van een kunstwerk in brons voor de Sommerakademie 2019. Er werden door cliënten en enkele begeleiders kleine afbeeldingen in was gemaakt die pasten in het thema "Kunst verbindt". De gemaakte beeldjes werden door Armand en mij samen gevoegd tot een cirkel en bij bronsgieter van Gilst in brons gegoten. Diverse groepen cliënten met begeleiders waren zo verschillende weken bezig met muziek, dans, zang, theater, gebarentaal en kunst. Op 16 juni werden de resultaten van de groepen gepresenteerd tijdens een spetterde uitvoering en werd het bronzen beeld onthuld. Voorafgaande hieraan konden bezoekers deelnemen aan diverse workshops en gaven Armand en ik de workshop: een beeldje maken van was. Dat kon meegenomen worden om het eventueel in brons te laten gieten.
Het was heel mooi om hier aan mee te mogen werken en het enthousiasme van cliënten op de presentatie dag was ontroerend.

Vriendelijke en creatieve groet en poot,

Myriam & Atka (die gisteren geslaagd is voor de basis-test als hulphond!!)
Office Lens 20190824-112942[604]
kunst verbindt
MailPoet