Symbool-web2
Nieuwsbrief 13
2018-06-02 16.46.23
Nieuwsbrief 13 atelier Creatuurtje

Beste vrienden, kennissen en cursisten,

Na een dik half jaar dan weer eens een nieuwsbrief met wat op handen zijn de activiteiten.

Een grote groep van de cursisten, inclusief mijzelf, heeft hard gewerkt om wat objecten klaar te krijgen voor het jaarlijkse Raku-stoken bij Jes Pisters. En ik ben er zeker van dat dit, net zoals voorgaande jaren, weer een groot succes zal worden. Het is niet voor niets dat het aantal deelnemers voor dit gezellige gebeuren elk jaar toeneemt. Wij hopen dat de weergoden ons op 4 augustus gunstig gestemd is en anders wordt het veertien dagen opgeschoven. De resultaten van de Raku-stook dag zullen in de volgende nieuwsbrief zeker te zien zijn!
Jes en Peter jullie alvast bedankt voor deze mogelijkheid, jullie gastvrijheid en het mogen genieten van jullie prachtige tuin op die dag!

Mergelbewerken:
Bij goed weer kan er een workshop steenhouwen gevolgd worden. Er is nog mergel in voorraad, overgebleven na de workshop met 2 cursisten met hun 4 vriendinnen op 2 juni. Het weer was gunstig en er is lekker buiten gewerkt op het weitje achter het atelier. Voor de meeste deelneemsters was deze activiteit onbekend, maar dat was niet te zien in het resultaat waar iedereen na afloop trots mee naar huis ging. (zie afbeelding hierboven)
Interesse in een workshop mergel bewerken? Informeer dan naar de mogelijkheden.

Vilten:
Sinds kort grazen er op het weitje naast het atelier een groepje schaapjes, het kleinste schapenras ter wereld, de Quessant. Op 30 juni werden zij geschoren en de buurtvereniging had daar een speciale dag van gemaakt. Bewonderenswaardig hoe snel en handig zo'n schaapscheerder het klaar speelt om de dikke wollen vacht in één stuk te verwijderen. Van de eigenaar kreeg ik 4 vachten, 2 witte en 2 bruine. Hier kan weer heerlijk mee gewerkt worden. Bijvoorbeeld een grote kei van vilt of een (wand)kleed van een hele vacht. Interesse in een workshop mergel bewerken? Vraag dan naar de mogelijkheden.
Interesse in een workshop mergel bewerken? Informeer dan naar de mogelijkheden.

Bij bronsgieter Custers in Grathem volgde ik in 2017 een cursus mallen maken, zoals in de vorige nieuwsbrief te lezen was. Op zondag 23 september wordt bij deze bronsgieter de jaarlijkse opendag gehouden, tevens een jubileumjaar voor dit familie bedrijf. Als cursist kan ik mee doen aan deze dag en beelden exposeren. Tijdens deze dag kunt u door de vele gietmomenten die er worden gehouden, een goed beeld krijgen wat er zoal komt kijken alvorens een bronzen beeld op een sokkel staat te pronken. Een aanrader dus.
Ik exposeer er met beelden van brons en keramiek, maar ook met wat glasobjecten.

En dan nog even aandacht voor uw privacy als ontvanger van mijn nieuwsbrieven.
Uw mailadres staat in mijn adressenbestanden, omdat u in het verleden een product van atelier Creatuurtje heeft afgenomen, een cursus of workshop bij mij hebt gevolgd, ofwel heeft u aangegeven geïnteresseerd te zijn in de nieuwsbrief.

In verband met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wil ik u om toestemming vragen om uw gegevens in mijn bestand te houden. Daarmee kan ik u op de hoogte houden van de activiteiten die ik geef in mijn atelier in Tervoorst ofwel op externe locaties en andere activiteiten van het atelier.
In het kader van de Wet op de privacy heb ik uw gegevens nooit doorgegeven aan derden. En zal dat in de toekomst ook nooit doen.
Uw gegevens (indien bekend: uw naam en adres of alleen met e-mailadres) gebruik ik uitsluitend om u van mijn activiteiten op de hoogte te brengen.

Uitschrijven:
Wilt u van heden geen mailingen meer ontvangen? Gelieve dan deze mail dan te beantwoorden met de mededeling : “AUB uitschrijven “. ( graag met vermelding van mailadres waarop u deze mail hebt ontvangen )

Als u niet reageert dan ga ik er vanuit dat u graag op de hoogte wilt blijven.

Vriendelijke en creatieve groet van

Myriam en een poot van Atka
MailPoet